ÚVOD
NOVINKY
PSI
FENKY
ŠTĚŇATA
GALERIE
O NÁS
O BASSETECH
HISTORIE
ROZHODČÍ
REPORTY
KONTAKT
ODKAZY


V polovině ledna jsme měli milou návštěvu z Dánska: Anne-Therese a René si přijeli pro štěně Wadanya Bohemia Horrido. Strávili jsme společně pěkný víkend, který jsme vyplnili zimní procházkou.




Tři generace: Vlevo Wadanya, vpravo její matka Victoria, vzadu její babička Judita Bohemia Horrido

Wadanya Bohemia Horrido


V Itálii vyšla kniha o loveckém využítí bassetů, v níž máme příspěvek o praxi v Čechách, především o zkouškách BZH. Jde o soubor příspěvků bassetářů z celé Evropy, o jejich zkušenostech z práce s tímto plemenem. Autorem článku o cvičení poslušnosti je naše kamarádka Anne-Therese Borch. Kniha vydaná v (zatím pouze) italském jazyce vyšla díky úsilí pana Fulvio Marelli, majitele a vystavovatele bassetů.


V květnu jsme měli úspěch na výstavách v rakouském Salzburgu a v Litoměřicích: CACIBy pro Velveta a Victorii nám zajistily důležité body pro tituly Interšampionů. Velveta předváděl Fanda a Viktorku Evička – pro naše děvčata to byl jejich úplně první CACIB! Velvet měl v Salzburgu velmi šťastný den: kromě CACIBa a BOBa od paní rozhodčí M.Kavcic ze Slovinska získal ještě 4.místo v soutěži BIG.


Velvet Bohemia Horrido na březu Attersee solná komora


Velvet má všechny podmínky pro Interchampiona splněny a Viktorka si musí na druhý CACIB počkat na příští rok! Velvet získal další tituly šampiónů, tentokrát Rakosukého a Německého VDH šampióna. Diplomama šampiónů se nám to koncem roku 2006 doma jenom hemžilo!
Evička se s Velvetem prosadila v soutězi Junior Handling: Salzburg 5.místo ve finále, Litoměřice 3.místo ve finále, Tulln Bundessiegerschau 3.místo ve finále a nakonec v říjnu 2.místo ve finále na mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích. Kromě soutěží Junior Handling se dvojice Velvet+Eva prosadila na dalších klubových i mezinárodních výstavách přímo v kruhu bassetů. Během letních prázdnin chovatelské stanici Bobass v Dánsku, kde měla možnost předvádět jejich mladou welchcorgi.

Junior handling České Budějovice

Junior handling Litoměřice

Bobass Aqua - certifikate quality, Vítěz třídy dorostu

Rakouská klubová výstava - Victoria Bohemia Horrido Bohemia Horrido - CACA, rozhodčí: S.Peter, D

NĚMECKÁ KLUBOVÁ VÝSTAVA 2006 - V1 VDH, r.CAC, 2. NEJLEPŠÍ PES - ROZHODČÍ: S.PETER, D


Byla to Eva, kdo nás přesvědčil, že Viktorka je výborný pes na výstavy! A to se také potvrdilo, když po její vynikající přípravě doma Viktorku předvedl Fanda na světové výstavě v polské Poznani: Rozhodčí paní Barbara Larska (CHS z Gangu Dlugich) vybrala Victorii jako druhou ve třídě pracovní z konkurence deseti fen a tím se dostala mezi nejkrásnější bassetky světa!

Světová výstava Poznaň, třída pracovní (celkem 10 fen): V1 CWC Fantadrom Afrodite a V2 Victoria Bohemia Horrido, rozhodčí: B.Larska, PL


V červnu jsme za pomoci Anny-Theresy našli nový domov pro mladého psa Falco, který se ukázal nevhodným pro chov. V rodině Tiny a Ole Christensen se stane třetím synem, protože Marc a Philip jej naučí hrát fotbal.

Skin Deep's Jedburgh Falcon v novém domově.


Smutná zpráva nakonec: V září nás a hlavně Hanku a Jirku Marušákovy opustil nezapomenutelný Fanfan Bohemia Horrido, syn naší Zuzanky. Je po něm velká díra v srdíčku.


V prosinci 2006 jsem se rozhodla rezignovat na svojí funkci ve výboru Basset klubu ČR. Někteří členové výboru se vůči mne zachovali velmi nefér a většina ostatních buď nevěděla která bije nebo tiše souhlasili se způsobem, jakým se se mnou bude jednat. Po zralé úvaze jsem proto odmítla dále s těmito lidmi sdílet stůl - o názorech nemluvě, protože názory jsem s nimi sdílela poslední roky čím dál méně. Po 15ti letech práce na Basset-telegrafu, bassetiádách a přípravě mnoha klubových a speciálních výstav (za pomoci manž.Čápových, kterým patří můj dík) jsem proto agendu předala do rukou předsedkyně s tím, že tisk posledního čísla roku 2006 je přichystán u spolupracovníka. Dodnes proto nechápu, proč číslo 4/2006 nevyšlo… Asi je těžké najít nového dobrovolníka, ochotného obětovat věci tolik času. Za celých patnáct let, co se aktivně pohybuji mezi pejskaři s myšlenkami o přátelství a sdílené radosti ze společného koníčka jsem získala tuto hořkou zkušenost: „První nepřátele si člověk získá tím, že jeho pes začne vyhrávat - a další nepřátelé se objeví poté, co se člověk ocitne v roli rozhodčího“.


<<< UDÁLOSTI ROKU 2005           UDÁLOSTI ROKU 2007 >>>

Webdesign pro chovatele, tvorba ww stránek pro chovatele, návrhy vizitek a focení psů


bassethound basset basethound baset černohubová dog handling profesionální psí handler professional dog handler braque d'auvergne auvergnéský ohař auvergne pointing dog breeder puppies štěňata welpen