ÚVOD
NOVINKY
PSI
FENKY
ŠTĚŇATA
GALERIE
O NÁS
O BASSETECH
HISTORIE
ROZHODČÍ
REPORTY
KONTAKT
ODKAZY


Rok 2008 pro nás znamenal mnoho významných událostí. Tak především to bylo rozhodnutí pořídit si další štěně, tentokrát z Maďarska, země, kde se chov bassethoundů velmi dobře rozvíjí. Volba padla na CHS „Rezihegyi Víg Dömper“ sl. Evy Pintáczi. Ze tří vrhů jsme dostali možnost první volby na fenu. Krevně jde o posílení anglické linie Bassbarr, kterou s odstupem času hodnotím jako pro mne nejvíce vyhovující, protože jde o psy aktivní a s výborným pohybem, avšak při zachování typičnosti. V dubnu jsme si přivezli naší malou Fiestu. Její oficiální jméno je dlouhé „Rezihegyi Víg Dömper Fibi Fiesta“, její otec je Ch. Bassbarr Harvey Wallbanger, R.O.M. (Register of Merit titul z USA pro plemeníka, který má minimálně 5 šampionů USA mezi svými potomky) a matka Freya Turguesa Playa, která je z matčiny strany též Bassbarrka. Doma jí říkáme „Fišta“ anebo taky krátce „Fie“. Velmi dobře se u nás zabydlela a ve smečce nemá s nikým žádné problémy, protože je zkrátka pohodová.


Rezihegyi Víg Dömper Fibi Fiesta s chovatelkou Evou a novou majitelkou Ivou

Na břehu Balatonu: Šťastná Iva a její nové štěně Rezihegyi Víg Dömper Fibi Fiesta


V létě se mi poštěstilo navštivit jako doprovod kamarádky Věry Otevřelové dočasný domov CHS Bassbarr ve Slovinsku. Děkuji naší slovinské hostitelce Tjaše a ejímu choti Matjasovi za několik pěkných dní strávených v její CHS Brynmor.
Setkání s Billem O´Loughlinem (majitelem CHS Bassbarr) patří k momentům, na které se nezapomíná.


Evičky „Packa“ Jazz od Smutné říčky nastartovala dobře sou výstavní kariéru. K zisku třetího titulu Jugendbester přidala v Grazu (A) první místo mezi mladými ve skupině ohařů (Jugendbester BOG)- rozhodčí S. Kirschbichler a S. Jarmer. Dále k BOBovi z mezinárodní výstavy v Českých Budějovicích třetí místo ve skupině ohařů (rozhodčí P.Navrátil a J.Matyáš) a 11.května excelovala na klubové výstavě, kde v konkurenci 10ti auvergnéských ohařů vyběhala prvn místo ve třídě mladých (tím také titul Junior Šampión), Klubový vítěz mladých a Vítěz plemene (rozh. L.Jančík).


BOB na klubové výstavě v konkurenci 10 auvergneských ohařů.


Tím nastartovala prudký vzestup, korunovaný na světové výstavě ve švédském Stockholmu, kde od německé rozhodčí H.Assemacher-Feyel v konkurenci 4 představitelú plemene vyhrála tituly Světový Vítěz mladých 2008, CAC a BOB. Víkend před světovou výstavou byla Jazz přihlášena na mezinárodní výstavu v Kodani. Bylo to údajně vůbec poprvé, co byl v Dánsku vystavován auvergnézský ohař. Jazz o sobě a svém plemeni nechala znát jak se patří - Výhrou skupiny FCI VII. !!(rozh. Ann Carlström, SE)
Na světovou výstavu ve Stockholmu byli přihlášeni celkem 4 auvergnésští ohaři.

Dánsko, Kodaň 2008 - BEST IN GROUP, rozhodčí: Ann Carlström, SE


Pro Ivu byl rok 2008 významný zejména tím, že v květnu byla zvolena do nového výboru Klubu chovatelů honičů do funkce jednatelky.


Posuzování bíglů v Mladé Boleslavi


Také měla V tomto roce poprvé možnost posuzovat bígly - a byla to pořádná porce: celkem přes osmdesát bíglíků přihlásili jejich páničkové, aby si vyzkoušeli novou rozhodčí. Bylo to náročné.
Během roku jsem si Iva rozšířila posuzování na plemeno rhodéský ridgeback – poznala nové kynologické přátele a zjistila, že toto plemeno je velmi zajímavé a imponující. Není divu, že má u nás v ČR takovou popularitu. Je to jistě díky atmosféře v klubu a u výstavního kruhu, odkud se často ozývá spontánní aplaus těsně před a po vyřčení pořadí vítězných psů. To by jim mohli basseti závidět...
V tomto roce jsme si pořídíli motorku a začali podnikat výlety do blízkého i vzdáleného okolí. Mezi nejkurioznější patří příjezd „paní rozhodčí Černohubové v sedle motorky“ na posuzování v Mladé Boleslavi. Ze sedla motorky je svět daleko zajímavější než předtím. Škoda, že nemůžeme svézt naše psy!

Avšak ani motorkaření se bassetění nevyhlo, namalovaný basset na helmě od Marty Mastné nás všude doprovází.


<<< UDÁLOSTI ROKU 2007           UDÁLOSTI ROKU 2009 >>>

Webdesign pro chovatele, tvorba ww stránek pro chovatele, návrhy vizitek a focení psů


bassethound basset basethound baset černohubová dog handling profesionální psí handler professional dog handler braque d'auvergne auvergnéský ohař auvergne pointing dog breeder puppies štěňata welpen