ÚVOD
NOVINKY
PSI
FENKY
ŠTĚŇATA
GALERIE
O NÁS
O BASSETECH
HISTORIE
ROZHODČÍ
REPORTY
KONTAKT
ODKAZY


Tento rok byla v Brně poprvé uspořádána dvojitá CACIBová výstava. Naše malá "Fišta" (Rezihegyi Víg Dömper Fibi Fiesta) získala svého první českého CAJCE, Junior BOBa a BOBa v obrovské konkurenci 26 přihlášených psů! Tak vysoký počet přihlášených bassetů na mezinárodní výstavě v ČR je nejvyšší za několik posledních let a proto si titulu od paní rozhodčí Lenky Frnčové velmi ceníme.


Rezihegyi Víg Dömper Fibi Fiesta - CAJC, JUNIOR BOB, BOB. Rozhodčí L.Frnčová


V roce 2009 se na nás usmálo i chovatelské štěstí: vrh Y /Velvet x Zofia) - osm tříbarvených štěňat (1 pes a 7 fen!!) a vrh Z (Bassbarr Missoni x Victoria) - 5 tříbarevných fenek!

Vrh Z - Zafira, Zoshia, Zarah, Zea, Zucchini

Vrh Y - Yasha, Yahoo, Yard, Yamaha, Yucca, Ynes, Yollie, Yoselin


Nejdále z nich odcestovala fenka Yahoo - do Kostariky! Fenka Ynes zůstává doma, fenka Yollie šla do chovatelské stanice Dramijos (chov. M.Sršeň), jediný pejsek Yard žije v rodině Melšových, kteří před mnoha lety vlastnili Hectora Bohemia Horrido, fenka Yasha se spolu se svou majitelkou Doris Röhrbock v Rakousku později s úspěchem věnují stopovým pracem!

Yahoo v Costa Rice s majitelem Erickem Reyesem.


Fiesta splnila podmínky pro udělení titulu Český Junior šampión dvojitým vítězstvím v jednom víkendu: Klubový vítěz mladých (rozhodčí P.Řehánek) na klubové výstavě Klubu chovatelů honičů a Výborná 1, CAC na klubové výstavě Basset klubu (rozhodčí W.O´Loughlin, GB).

Fiesta získala první CAC v mezitřídě, kde byly přihlášené celkem 4 fenky. Tímto splnila všechny podmínky pro udělení titulu Český junior šampion! Jsme rádi, že se Fiesta líbila i takovému odborníkovi na plemeno a dlouholetému chovateli bassetů jako je p. Louglin, který tento den posuzoval velice přísně a známkou velmi dobrý vůbec nešetřil.


Dita přešla přes duhový most 17.7. - V pátek odpoledne nás náhle ve spánku navždy opustila naše milovaná Dita (Judita Bohemia Horrido). Dožila se v plném zdraví krásných 12 let.

Judita Bohemia Horrido: 4.6. 1997 - 17.7.2009


Velvet se stal již po třetí Rakouským klubovým Vítězem , takže Ottův putovní pohár zůstává navždy u nás!

Velvet Bohemia Horrido - CACA, Klubový Vítěz, rozhodčí: T.Mroczek, PL


Jazz tento rok dokončila Českého šampiona, v létě Dánského šampiona. Několikrát se objevila na stupních vítězů v soutěži o titul BIG, a to i v konkurenci "králů" této skupiny jako jsou setři, výmarani a další početnější ohaři. Posbírala nespočetné množství CACIBů a BOBů a ve III. ceně udělala zkoušky vloh.

Jazz od Smutné říčky - MVP Komarom - CAC, CACIB, BOB, resBEST IN GROUP


Na světové výstavě v Bratislavě jsme měli šťastný den.
"Happy Bench" - aneb "šťastná lavička" :)) Ne vždy se stane aby vystavovatelé sedící na jedné lavičce u krhu měli všichni najednou tak velký úspěch. O to víc nás těší, že šlo o úspěch světový.
Zleva: José Homem de Mello ( Quickie Dos Sete Moinhos - Světová Vítězka 2009), Frederico a Francois Isasca (Dunlop Du Haras De La Vergne - Světový Vítěz Mladých 2009; Coolpepper Original Big Bone - Světový Vítěz 2009 a BOB; Up In the Air Dos Sete Moinhos - CAC) , naše Eva (Ynes Bohemia Horrido - VN1, Nejlepší dorost plemene) Miluška Šrámková (Cyril Bohemia Gorgony - V2 rCAC).



Ynes mezi sedmi nejkrásnějšími dorostenci světa.


10.10.2009 - Speciální Výstava KCHH a Klubová výstava KBO Čejkovice, CZ
rozhodčí: Marija Kavčič, SLO
Jazz od Smutné říčky - V1 CAC, BOB
rozhodčí: Blaž Kavčič, SLO
Yard Bohemia Horrido (maj.rod. Melšova) - tř. dorostu - VN1
Velvet Bohemia Horrido - tř. šampionů - V1 CAC, 2. nejkrásnější pes
Viking Bohemia Horrido (maj.V.Otevřelová) - tř. šampionů - V3
Zara Bohemia Horrido (maj.Ing. Malenický) - tř. štěňat - VN1
Ynes Bohemia Horrido - tř. dorostu - VN1, BIS dorost
Rezihegyi Víg Dömper Fibi Fiesta - mezitřída - V4
Victoria Bohemia Horrido - tř. pracovní - V1 CAC

Finálové soutěže:
Chovatelská skupina: Bohemia Horrido - 3. místo
Ynes Bohemia Horrido - BIS dorost
Junior handling: Bára Melšová a Yard Bohemia Horrido - 1. místo



Velvet vyhrál svou třídu v konkurenci dánského šampiona Bobass Jolly Jumper a svého bratra Vikinga. V soutěži o Vítěze Speciální výstavy se umístil na 2. místě hned za anglickým psem Woferlow Storm Patrol (maj. W. O'Loughlin, CHS Bassbarr), který získal následně titul BOB i nejvyšší titul - BIS Speciální Výstavy Čejkovice 2009.

Yneska se stala opět VN1, porazila všechny své horriďácké vrstevníky a získala BIS dorost. Za fotku děkujeme Karlovi Čápovi, CHS Bohemia Gorgony.

Victoria Bohemia Horrido - V1 CAC

Yard "Jaroušek" získal VN1 a v záverečných soutěžích získal s Bárou Melšovou 1. místo v I. kategorii juniorhandlingu.

Zara Bohemia Horrido "Sárinka" - VN1 ve třídě štěňat - ani chvíli nepostojí :)

Horriďáci jeden vedle druhého: zleva - Velvet, Victoria, Viking, Ynes a Yard

Výstava v Čejkovicích se konala v krásném areálu zámecké zahrady. I když bylo ten den chladno, výstava se povedla KCHH na jedničku a rozhodčím děkujeme za krásné výsledky. Po výstavě jsme neodolali a zašli na ochutnávku místních vín do slavných templářsých sklepů. Doporučujeme všem!!!


Na mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích získal Velvet další CACIB (rozhodčí P.Aigner-Poduschka, Rakousko), jeho první český, a tím splnil podmínky pro udělení titulu Klubový šampión Basset klubu ČR.

6-ti letá Viki na DUO CACIB ve Welsu splnila podmínky pro udělení titulu Rakouský šampion.


<<< UDÁLOSTI ROKU 2008           UDÁLOSTI ROKU 2010 >>>

Webdesign pro chovatele, tvorba ww stránek pro chovatele, návrhy vizitek a focení psů


bassethound basset basethound baset černohubová dog handling profesionální psí handler professional dog handler braque d'auvergne auvergnéský ohař auvergne pointing dog breeder puppies štěňata welpen